Billiga t-shirts kontra dyra, vilken skillnad är det egentligen?

Frågan “Billiga t-shirts kontra dyra, vilken skillnad är det egentligen?” har egentligen många svar. I den här artikeln kommer vi göra ett försök att reda ut begreppen och försöka förstå vad det är som påverkar priset på t-shirts.

Den korta versionen är att ju mer tid och omsorg som läggs ned på ett plagg, desto dyrare blir det. Det är dock svårt att ge ett svar som täcker alla faktorer som påverkar, så se artikeln som en fingervisning snarare än en absolut sanning.

Vår prisfilosofi

Alla t-shirts du hittar i vårt sortiment håller hög kvalitet, även de billigaste. Så självklart spelar även vår prissättning in i priset som du ser listat.

Vi på tshirtsidan.se vill att våra kunder ska kunna köpa t-shirts med tryck till ett riktigt bra pris, och det tycker vi att vi har lyckats med.

Råvarorna

Råvarorna till t-shirten, vilket oftast är bomull, påverkar såklart svaret på “Billiga t-shirts kontra dyra, vilken skillnad är det egentligen?”. Det kostar att odla och skörda bomull, och det kostar ännu mer att odla ekologisk bomull.

Den bästa bomullen är oftast väl omhändertagen redan under tiden den har odlats, och det kräver tid från odlaren. Och som vi alla vet – tid är pengar. Eller åtminstone så betyder mer tid dyrare plagg.

Färgningen

För att få riktigt klara och härliga färger som håller tvätt efter tvätt utan att blekas så behövs en ordentlig mängd färg. Det tar också tid att genomfärga plaggen och att fixera färgen. Även här kan man märka skillnad i kvalitet på billiga och dyra t-shirts.

T-hits med hög kvalitet håller färgen även om den används och tvättas regelbundet, medan en billigare t-shirt snabbt bleknar.

Tillverkningen

Det allra tydligaste svaret på “Billiga t-shirts kontra dyra, vilken skillnad är det egentligen?” får du när du tittar på hur t-shirten är sydd.

Högkvalitativa t-shirts har ordentligt tjock tyg som samtidigt är mjukt. Delarna är tillskurna så att tröjan håller formen efter tvätt.

Sömmarna på dyrare tröjor är prydliga och trådarna ordentligt fästa. Ofta används dubbel söm för att förstärka nederkant och ärm-avsluten. Axelsömmarna är dold av kantband som även gömmer sömmen i nacken.