funktions tshirt

Jakten på den ultimata t-shirten

När tshirtsidan.se var i planeringsstadiet så restes tidigt frågan, vilken tröja ska vi trycka på? Kvalité och passform var viktigaste faktorerna när vi började leta och prova tröjor. Till slut föll det på Gildan Soft-Style.

Utan att kännas billig har tröjan ett luftigt och riktigt skönt tyg. Halsen är inte den som känns tight men samtidigt inte heller slapp. Inga fladdriga ärmar. Vi ville att våra tröjor skulle likna modellen och känslan i tröjor från Lee, Poco Loco, Cheap Monday. Fast utan deras priser då..

Gildan är ett av världens mest sålda t-shirtmärke och är av riktigt hög kvalité. För garanterat lång livslängd gäller rådet att tvätta tröjorna ut och in på 40 grader utan att torktumla. I vårt högteknologiska lab (läs tvättstuga) har vi misshandlat tröjorna rejält genom att tvätta dom ett flertal gånger på 60 grader med trycket utåt och torktumlat mellan varje tvätt. Trycket håller utan problem. Men för att du ska kunna njuta av din tröja så länge som bara är möjligt – tvätta den i 40 grader och hängtorka.

Transfertryck

Tröjorna trycks hos oss med tekniken transfertryck. Trycket skärs ut ur en mjuk flexibel vinyl. Tryck och plagg placeras i en press som under högt tryck med värmer/smälter ihop trycket med tyget. En av fördelarna med tekniken är att trycken inte “läker” igenom plaggets färg, alltid klara färger och inga sprickor efter ett par tvättar. Tål stretch och hårda tag!